Καλώς ήρθατε!!!

Ελάτε μαζί μου στον κόσμο της αναζήτησης της ιστορίας πίσω από κάθε τραγούδι! Ας ονειρευτούμε ένώ περιπλανόμαστε στις μουσικές πληροφορίες!!! Καλό μας ταξίδι!

Περιμένω πάντα εναγωνίως τα σχόλια σας συνταξιδιώτες....

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013



Κεμάλ
 
Ένα τραγούδι σε μουσική του Μάνου Χατζηδάκι και στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η αρχική ηχογράφηση είναι στα αγγλικά και βρίσκεται στον δίσκο Reflections, τον οποίο είχε κάνει ο Μάνος Χατζηδάκις στη Νέα Υόρκη με ένα νεοϋορκέζικο συγκρότημα. Αργότερα ο Αλκίνοος το ερμήνευσε στα ελληνικά σε κάποια συναυλία του, που ηχογραφήθηκε και μετά η ηχογράφηση κυκλοφόρησε στο cd Εκτός Τόπου και Χρόνου. 


Κάποια φορά όμως σε ένα φεστιβάλ το τραγούδησε και ως μέρος του συνόλου, δηλαδή τραγούδησε όλο το υλικό του Reflections μαζί με το μουσικό σύνολο "Μάνος Χατζηδάκις". Στο κοινό λοιπόν βρισκόταν ο Νίκος Κυπουργός και παρακολουθούσε και μπροστά του στέκονταν δύο παιδιά. Ξεκίνησε ο Αλκίνοος, είπε το πρώτο τραγούδι στα αγγλικά, τα παιδιά δεν το ήξεραν, είπε το δεύtερο, το τρίτο, οπότε άρχισαν να αναρρωτιούνται αν θα πει και κανένα δικό του. Όταν ήρθε λοιπόν ο Κεμάλ, τον οποίο τραγούδησε μάλιστα στα ελληνικά, είπαν ο ένας στον άλλο: "επιτέλους λέει και ένα δικό του τραγούδι". Από τότε ο Ν. Κυπουργός, αστειευόμενος και για να τον πειράξει, λέει ότι ο Αλκίνοος είναι ένας μεγάλος συνθέτης που έγραψε και ένα σπουδαίο τραγούδι, τον Κεμάλ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου